KERSTIN KEMLÉNs gamla blogg

 om bl a HHBB-huvudlag, beteendestörningar hos travhäst, bråkiga hästar och skarpa bett

  

SMÅTT OCH GOTT OM HÄSTFOLK

Stressad veterinär?

2010-10-10

Vad kunde annars ha varit orsaken till att begå ett misstag som ej går att reparera!? Blandat ihop i tidsbokningen? Sett fel på klockan?

Den unga kattägarinnan har bokat tid för kastration av sin älskade kattfröken. Anländer med sin älskling till en veterinärmottagning som hon tyckte såg lite stökig ut.

Inne i behandlingsrummet fanns ett litet bord och hyllor med flaskor på. Veterinären verkade förtroendeingivande.

Då katten tidigare besvärats av ringorm så¨undrade hon om det de kanske skulle ta ett ringormsprov för säkerhets skull.

Veterinären tittade förvånat på ägarinnan men vände sig om för att fortsätta med det han höll på med.

- Hur ska jag hålla kisse så katten är lugn? frågade ägarinnan när veterinären vände sig mot henne med en rejäl spruta i nypan.

Hon blev instruerad att lägga en handduk över skallen på katten och veterinären satte sprutan i katten som drog ett djupt andetag och snarkade till. Katten var lugn.

- Gud vad gulligt hon sover! säger ägarinnan till veterinären.

- Sover?! Skulle hon inte avlivas?!

Resten kan ni räkna ut.

Jag trodde första att det var en skröna när jag läste notisen på lokala textTV. Men sedan dök den upp på svt texttv och då stod det att ägarinnan polisanmält veterinären. Sen försvann notisen från tv24Norrbotten.

Medans vi hade får här hemma begick vi ett liknande misstag. Vi hade bestämt vilka lamm som skulle sparas och vilka som skulle hamna i frysen. Och så tog vi fast fel lamm och först när skottet och lammet fallit upptäckte vi misstaget!

Det går inte att backa filmen!

Det går inte att säga förlåt - jag menade inte...

Det går inte att säga att jag ska aldrig göra om det misstaget igen för det går bara att göra det en gång mot just den levande varelsen.

Har man tagit någons liv så går det inte att få det ogjort.

Vi kan flyga till månen men ej återskapa liv. Vi lär oss avsluta husdjurens liv på ett snabbt och smärtfritt sätt MEN vi kan inte få dem att leva igen om vi ångrar vårt beslut/handlande.

Liv är liv och död är död.