KERSTIN KEMLÉNs gamla blogg

 om bl a HHBB-huvudlag, beteendestörningar hos travhäst, bråkiga hästar och skarpa bett

  

SMÅTT OCH GOTT OM HÄSTFOLK

Sexundersökning - medelålders hästfolk

2009-03-19

Mycket ska man höra innan öronen ramlar av. Jag hoppas verkligen att detta empiriska resultat inte överensstämmer med den manliga befolkningen i stort...

Två medelålders män - födda tidigt 1950-tal - snackar medans de lastar havresäckar upp på en stor lastbil.

- Jag har varit på sjukhuset. Fått prostatan åtgärdad. Hyvlad och resterna urspolad med sprit - de kollade hela tiden alkoholhalten i blodet. Jag får inte lyfta.

Efter diverse diskuterande - grabbar emellen - om själva tekniken att via urinröret gå in och i vaket tillstånd genomgå operationen, så får den andre herrn veta att den opererade inte alls låg och tittade på operationen på någon tv-skärm.

Båda är hundägare så diskussionen kommer in på hur hundar som fått samma besvär åtgärdas. Det visade sig att det fanns en likhet som fick herrarna att skratta. Hanhundar kan nämligen - när sjukdomen vänder - få någon slags hormonsnurr som gör att de beter sig översexuellt under en period.

- Jag förstår precis, säger den opererade, jag fick 4 veckors förbud så det lär bli besvärligt.

Sen far plötsligt samtalet över på att slänga grejor och då är det den andre herrns beteende som hamnar i fokus. Denne person gillar att rensa på logen och gå igenom grejor i garaget. Samla ihop mängder , sortera och sedan köra till soptippen. Han försökte förklara känslan när han kastade brännbart över kanten och dumpade kattmatsburkarna bland plåten. Han hittade inte riktigt orden men så kom de:

- Att åka på tippen är bättre än sex, fattar du?!

Prostatamannen skrattade så det sved mellan benen.

- Jag kanske skulle säga till frugan: Du, jag måste åka på tippen!

Kvinnan som var med blängde på soptippsmannen.

- Tack för den du!

-