KERSTIN KEMLÉNs gamla blogg

 om bl a HHBB-huvudlag, beteendestörningar hos travhäst, bråkiga hästar och skarpa bett

  

FORSKNING om OSS SJÄLVA

Här kommer jag att peta in allt från mental träning och visualisering till företagsekonomi för travhästägare. Tja, allt som egentligen berör oss men inte ser ut som en häst.

Om du är ensamstående och man - läs INTE det här...

2009-04-09

Norrbottensteatern ska ut på turné med föreställningen "Man ska ju vara två".

Den handlar om varför kvinnor här uppe väljer att flytta härifrån. Ni vet ju Römpävikko i Tornedalen då kvinnor - en gång varje år - bussas till Pajala för att traktens män ska få se något kjoltyg det året.

Teaterpjäsen bygger på en forskningsrapport som en genusvetare vid namn Lissa Nordin har gjort. Och vad som sägs i den retar ibland upp folk i publiken.

Saxat ut Teaterförbundets tidning Akt 3/2009

"Lissa Nordin beskriver ensamstående män, eller så kallade "gammpojkar" som "arbetslösa, lata och klena i skallen". Svenska kvinnor i sin tur kallas för "feministtalibaner".

- Tanterna (som blev arga på pjäsen) var inte arga för att pjäsen var osann, eller överdriven. Däremot tyckte de att verkligheten inte var lämplig att visa upp på scen.

Nu ska pjäsen turnera i byarna,

- Det ska bli intressant att se hur den tas emot.

Igenkänning och överraskning, menar Karin Enberg (ny chef på Norrbottensteatern) - det är teaterns verkliga uppgift utifrån ett regionalt perspektiv."

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)