KERSTIN KEMLÉNs gamla blogg

 om bl a HHBB-huvudlag, beteendestörningar hos travhäst, bråkiga hästar och skarpa bett

  

FORSKNING om OSS SJÄLVA

Här kommer jag att peta in allt från mental träning och visualisering till företagsekonomi för travhästägare. Tja, allt som egentligen berör oss men inte ser ut som en häst.

Fakta eller hörsägen?

2009-05-10

Det finns några ganska enkla tips när det gäller beslutsfattande. Ibland kan man ju vela lite innan man bestämmer sig. Eller så är man väldigt snabb - går på känslan i magen.

Och hur blev det då? Var det bra beslut man fattade?

Praktiskt beslutsfattande:

1. Lär dig skilja på FAKTA och HÖRSÄGEN

2. När du ska hantera FAKTA så gäller det att sortera det du vet i två högar - OVIKTIG INFO eller VIKTIG INFO.

När du tagit dig genom dessa två steg så har du ett ganska enkelt men ändå OK beslutsunderlag. Nästa steg är att känna på känslan inför beslutet. KÄNNS det BRA? Eller KÄNNS det DÅLIGT?

3. Lär dig att KONTROLLERA KÄNSLAN så att du inte hamnar i bekymmer efter du fattat beslut.

Kommer att hänka på en historia - som jag antar är en skröna för är det inte så, ja då blir jag lite bekymrad...

En kvinna kom för att titta på en häst som var till salu. Hästen gick i en hage tillsammans med två andra hästar. En trevlig liten hästfamilj. Säljaren sa att det var ju lite synd att dela på familjen och erbjöd kvinnan att ta alla tre för priset av 1. Kvinnan blev helt lätt i gasen och tyckte att det var ett himla FYND och slog till direkt. Just då  KÄNDES det alldeles rätt.

Sedan kom då resten... hon hade ju inte stallplats för hela hästfamiljen, vet inte om hon räknat på vad det kostade att föda dem heller... kanske känslan tog överhand över förståndet. Men vi utgår från att det är en skröna och ingen sann historia från Norrbottens kustland...

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)