KERSTIN KEMLÉNs gamla blogg

 om bl a HHBB-huvudlag, beteendestörningar hos travhäst, bråkiga hästar och skarpa bett

  

FORSKNING om OSS SJÄLVA

Här kommer jag att peta in allt från mental träning och visualisering till företagsekonomi för travhästägare. Tja, allt som egentligen berör oss men inte ser ut som en häst.

Rekrytering till Guds armé?

2008-10-18

Det här har INGET ATT GÖRA MED FORSKNING utan bara en funderation över den tid jag lever i. Vad tänker du själv när du hör det här:

Ser en annons i lokaltidningen. Den handlar om att boka in sina ungar på konfirmationsläger nästa sommar. INGET KONSTIGT.

Bilden pryds av ett tjej med militärkläder - LITE KONSTIGT - jag fattar inte riktigt kopplingen till konfirmation.

Ungdomarna ska få be, äta ute och bo i tält - INGET KONSTIGT.

De ska föra spännande samtal och lära känna den kristna tron från insidan - INGET KONSTIGT.

MEN VÄLDIGT KONSTIGT BLIR DET när det i reklamen för konfirmationslägret propageras för att ungdomarna ska bära militäruniform!

Det står inget - SOM TUR ÄR - om att de ska få övningsskjuta med vapen som skapats med avsikt att döda eller skada den medmänniska som konfirmanderna ska lära sig se bland de som finns runt omkring dem - lära sig få medkänsla för.

Det är nya tider när konfirmationsläger anordnas på F21 och konfirmanderna bär uniform... När kommunalråd vill att andra länder ska komma med sina soldater till vårt fina län för att öva krig med motivet att här är det ändå så tyst , det finns så stora områden och det bor ju ingen här hur som helst.

Europas sista vildmark är glömd, rennäring, turistföretag och hela besöksnäringen får väl dra åt nåt annat håll i skogen. Eller kanske de skulle kunna få fi-uniformer så går det att öva militär strategi realistiskt...

Förr var jag för ung för att fatta och nu är jag bevisligen för gammal för att förstå...

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)