Ibland stämmer inte verkligheten med karta.
Som idag - den 5 OKTOBER - då jag ser rundbalspressen virvla runt ett fält i byn. Återväxten modell väldigt väldigt sent och frostnupet, rullas i fina prydliga rundbalar.
Jag vet ju varför vi slår våra fält i början på juli. Och varför hästar på betet tas hem i slutet av augusti då näringen i betet börjat krypa ner i backen. Så ser min lite begränsade hästhjärnas slåtterkarta ut. Och till min hjälp har jag flera år av höanalyser - både av eget torrhö och köpt hösilage pressat vid samma tidpunkt.
Men ändå fattar jag inte varför man slår och pressar nu. Vem ska äta den produkten? Kor, hästar, får, renar?
Vad blir näringsvärdet i rundbalar rullade så här sent på året? Vad har det för betydelse om det man pressar blivit frostnupet?
Finns det nån som provat göra en analys på hö/återväxt slaget i början på oktober?!
Ni som fattar bättre - hör av er till mig.
Vad ska man använda rundbalar rullade idag till?! Vems mat ska det bli?! Hjälp mig fatta det jag inte begriper och aldrig har sett förut....